Gerenoveerde Oostendestraat gaat op donderdag 14 juli open

30/06/16 om 11:19 - Bijgewerkt om 12:01

Zonder aardbevingen, overstromingen of andere niet te voorziene calamiteiten gaat op donderdag 14 juli de volledig gerenoveerde Oostendestraat tussen het Torhoutse kruispunt 't Engelshof en de grens met Ichtegem weer open.

Gerenoveerde Oostendestraat gaat op donderdag 14 juli open

Met grote opvallende banners wil het stadsbestuur de heropening van de Oostendestraat in het straatbeeld aankondigen. Ook krijgen de bewoners en handelaars een flyer met dezelfde lay-out in de bus waarop het stadsbestuur hen bedankt voor alle geduld.

De geleden smarten zullen wellicht snel vergeten zijn van zodra het 3,2 kilometer lange traject op donderdag 14 juli weer voor alle verkeer opengaat. De straat werd zowel onder- als bovengronds totaal vernieuwd. Op 2 maart 2015 is de aannemer met het opbreken van de oude gewestweg gestart.

Binnen de timing

De renovatie van de Oostendestraat mag dan heel wat voeten in de aarde gehad hebben, het project is binnen de vooropgestelde timing gebleven. Er was gezegd dat de straat vóór de bouwvakantie van 2016 weer zou opengaan en dat gebeurt nu ook. "De fasen 1 tot en met 5A zijn afgerond, waardoor er tot onze vreugde weer doorgaand verkeer mogelijk wordt", glundert schepen van Openbare Werken Eddy De Ketelaere. "Er rest enkel nog fase 5B, met name de zijstraten van de Oostendestraat. Die fase zal vanaf 16 augustus afgewerkt worden."

Met deze banners wordt de heropening aangekondigd.

Met deze banners wordt de heropening aangekondigd. © Foto JS

Het opbreken van het oude wegdek is op 2 maart 2015 gestart, maar de voorbereidende werkzaamheden dateren al van ruim een jaar voordien. Vandaar de indruk van veel mensen dat het project gigantisch lang heeft geduurd. Het rooien van de bomen gebeurde namelijk al in februari 2014. Daaropvolgend werden de nutsleidingen aangepast en/of verplaatst om het renovatieproject voor te bereiden. Dat ging gepaard met beurtelings verkeer.

Net voorbij de grens met Torhout - op het grondgebied Wijnendale-Ichtegem - zullen de nieuwe verkeerslichten op het kruispunt van de Torhoutbaan met de Diksmuidebaan eindelijk in werking gesteld worden. Dat had maar zin van zodra er weer doorgaand verkeer op de Oostendestraat mogelijk was, dus vanaf donderdag 14 juli. Zo'n beetje D-day voor de lokale mobiliteit.

(JS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!