Gepland structureel onderhoud op A19 maandag van start

De tweede fase, vanaf 25 juli, zal voor grote hinder zorgen in de richting van Kortrijk. © BELGAIMAGE
Redactie KW

Vanaf maandag 4 juli starten, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, structurele onderhoudswerken op de A19, op grondgebied Kortrijk, Menen, Wervik en Zonnebeke. De werken worden in vier verschillende fases uitgevoerd waarbij fase 1 en fase 2 tijdens het zomerverlof worden uitgevoerd.

De eerste twee fases omvatten de onderhoudswerken richting Kortrijk. Er wordt eerst gewerkt tussen Zonnebeke/Beselare en Menen. Daar worden het wegdek hersteld en worden de pechhavens gerealiseerd. Geschat wordt dat de werken vanaf 4 juli een tweetal weken in beslag zullen nemen. Wegen en Verkeer verwacht matige hinder richting Kortrijk, vooral tijdens de spits.

In de tweede fase wordt de rijweg, tot en met de fundering, tussen Menen en Moorsele volledig vernieuwd. Die werken starten vermoedelijk op 25 juli en duren tot eind augustus. Gezien de weersafhankelijkheid van het onderhoud kan die termijn uitlopen. Het verkeer wordt er met behulp van een doorsteek op de andere rijrichting gebracht. Richting Kortrijk moet je dan over één rijstrook, richting Ieper over twee versmalde rijstroken. De oprit 2 Menen richting Kortrijk is tijdens de werken ook dicht. Wie vanuit Menen richting Kortrijk wil, zal de A19 moeten oprijden richting Ieper om dan aan het volgend complex nr. 2a Wervik af te rijden en terug de A19 oprijden richting Kortrijk.

Wegen en Verkeer stelt dat er grote hinder in de rijrichting Kortrijk in acht genomen dient te orden. Vooral tijdens de spits kan de file oplopen tot meer dan 10 kilometer. Richting Ieper verwacht men eerder beperkte hinder.

De laatste twee fases omvatten de werken in de rijrichting Ieper. Deze werken staan voorlopig gepland tussen eind augustus/begin september en eind oktober.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier