Gent-Wevelgem over vernieuwde wegen

Redactie KW

Op zondag 30 maart rijdt het wielerpeloton Gent-Wevelgem. Naar aanleiding van de 100ste herdenking van de Groote Oorlog krijgen de renners een aangepast parcours voorgeschoteld. In Nieuwkerke en Dranouter krijgen ze een volledig vernieuwd wegdek om over te rijden.

Na de eerste doortocht door de heuvelzone in Heuvelland wacht een nieuwe lus met onder meer de dorpen Nieuwkerke en Wulvergem. Wulvergem vormt de aanloop via de Kraaiberg en de Mesenberg naar Mesen waar het peloton voorbijrijdt aan de Vredestoren.

Vooraleer Nieuwkerke binnen te rijden via de Zuidlindestraat passeren de renners aan het Ploegsteert Memorial en het daar in november geopende bezoekerscentrum.

Via de markt van Nieuwkerke en de Dranouterstraat wordt dan opnieuw de hellingenzone opgezocht. De renners zullen tussen Nieuwkerke en Dranouter ook over een volledig nieuw wegdek fietsen. De weg tussen beide dorpskernen is dan opnieuw aangelegd als betonweg. Tegen begin maart moet ook de asfaltverharding vanuit de Seulestraat in Nieuwkerke klaar zijn.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier