Gemengde gevoelens bij Anzegemnaars op infomarkt over ‘omleidingsweg’

Redactie KW

Dinsdag was er een infomarkt in Anzegem rond de geplande omleidingsweg.

De Ring rond Anzegem heet voortaan ‘de omleidingsweg’. En die is onafwendbaar, afgezien van een spooroverweg- en tunnelprobleem waar tijdens de infomarkt niemand iets meer over kwijt wou. Van de Grote Leiestraat tot de Landergemstraat ligt het traject vast. “Wat zouden we hier nog vragen stellen, we zijn geringeld”, klonk er frustratie bij het aanwezige publiek.

Vanaf de Landergemstraat gaat het via een beekvallei richting Bevrijdingslaan. Daar zijn er vier opties, net als jaren geleden toen de provincie zich vergreep aan een algemene informatievergadering en daar het actiecomité tegen de ring ontstond. Zorgen hoeven de Anzegemnaren zich niet te maken: er wordt alleen een mogelijk traject afgebakend.

Nog niet voor morgen

Ook ambtenaren van AWV en provincie gaven op de infomarkt toe dat er minstens tien jaar nodig is om aan de werken te beginnen wegens geen geld in kas, en dat er op zijn vroegst binnen twintig jaar sprake zal zijn van een ring rond Anzegem. Als de mobiliteitproblematiek tegen dan niet al een heel andere dimensie zal aangenomen hebben.

Het college van schepenen is niet voor en niet tegen. “Het is de provincie die beslist”, zo luidt het standpunt daar. Schepenen Johan Delrue en Jeremie Vaneeckhout lieten duidelijk blijken tegen de ring – pardon, omleidingsweg – te zijn.

(WDA – Foto WDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier