Gemeenteraad Pittem geeft negatief advies aan Tieltse zuidwestelijke ring

Het verbreden en recht trekken van de Sint-Amandstraat is een mogelijk alternatief voor een nieuwe zuidelijke ring rond Tielt.
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad op maandag 26 september diende de raad onder meer advies uit te brengen aangaande een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP), waarin de aanleg van de Zuidwestelijke tangent van de Tieltse ring vervat zit.

In het PRUP ‘Afbakening kleinstedelijk gebied Tielt’ zit onder meer het verder doortrekken van de Tieltse ring met een zuidwestelijke tangent vervat, die voor een deel op het grondgebied Pittem zou lopen. De aanwezigheid van deze uitbreiding in het plan is opmerkelijk aangezien het Agentschap Wegen en Verkeer hierover eerder een ongunstig advies uitbracht.

Volgens hen is er objectief gezien geen grote verkeersoverlast in de Tieltse centrumstraten, zodat dergelijke werken niet noodzakelijk zijn. Bovendien is in het plan geen rekening gehouden met de impact van de werken op het milieu inzake fijn stof en geluidshinder en is er geen duidelijkheid inzake de compensatie van de ingenomen landbouwgrond. Bovendien is er een goed alternatief voor handen in de vorm van het PRUP Latexco, die vooral een verbreding en rechttrekking van de Sint-Amandstraat op het grondgebied van Tielt inhoudt. Alhoewel oppositiekartel Groep 2012, voortgaand op informatie van de Tieltse meerderheid, zich aanvankelijk wilde onthouden, kwamen zij na een kort overleg op hun beslissing terug. Ze sloten zich aan bij de meerderheid, zodat de raad eensgezind een negatief advies op dit plan kon uitbrengen.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier