Gemeentebestuur laat 450 lichtpunten doven in Hulste en Bavikhove

25/07/16 om 16:13 - Bijgewerkt om 16:13

Vanaf 1 augustus start Infrax met het geleidelijk doven van een 450-tal lichtpunten in het kader van het lichtplan.

Gemeentebestuur laat 450 lichtpunten doven in Hulste en Bavikhove

© Getty Images/iStockphoto

Dat is tenminste wat het college beslist heeft, want de datum het hangt af van de beschikbaarheid van Infraxpersoneel.

De gemeenteraad keurde in juni de tweede fase van het Lichtplan goed waarbij 450 lichtpunten definitief worden gedoofd. Het gaat telkens om locaties waar er nauwelijks of geen huizen in de omgeving van de verlichtingspunten staan. Het zijn straten die verder, wat blijkt uit verkeerstellingen, geen verbindingsfunctie hebben. Het gaat om geselecteerde verlichtingspunten in grote delen van Bavikhove en Hulste.

In enkele straten wordt volledig verduisterd, in andere gedeeltelijk. Op sommige plaatsen gaat het om slechts enkele lichtpunten die 'dubbel' staan met lichtpunten op een naastgelegen weg. In eerste instantie worden deze verlichtingspunten niet weggenomen. Op deze lichtpunten wordt er na het doven een sticker aangebracht waarop wordt gemeld dat het lichtpunt is gedoofd in het kader van het Lichtplan van de stad Harelbeke. Voor deze lichtpunten hoeft dus geen defect te worden gemeld aan Infrax.

(PVH)

>> Alle info: www.harelbeke.be/lichtplan

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!