Gemeente Wingene vreest meer vrachtwagens in centrum vanaf 1 april door tol

Redactie KW

De enige weg in Wingene/Zwevezele waar vrachtwagens tol zullen moeten betalen per kilometer is de N50, die loopt van Brugge naar Kortrijk

“Laat dat nu net die weg zijn waar de gemeente de vrachtwagens langs wou sturen bij de opening van het nieuwe industrieterrein Hille/Flandria”, klonk het bij oppositielid Fabienne Allaert (Burgerbelangen). “Welk bedrijf gaat zijn vrachtwagens vrijwillig langs een tolweg laten rijden als je via het centrum van Wingene gratis naar de oprit Beernem kan? Dit zal resulteren in nog meer vrachtwagens in het centrum van Wingene. Nog meer, en het zijn er nu eigenlijk al te veel.”

Burgemeester Hendrik Verkest erkende het probleem. “De tolweg doorkruist onze langetermijnplannen, we hadden nooit op voorhand kunnen voorspellen dat tol voor vrachtwagens zou worden ingevoerd en dan alleen nog maar op de N50, niet op de N370 naar Beernem. We zullen dus sowieso meer zwaar verkeer krijgen in de Beernemsteenweg. Gelukkig hebben we er sinds kort de zone 30. We zullen de komende maanden meten en tellen en als het verkeer overdreven gevaarlijk wordt, zullen we ook een flitspaal zetten.

Nu moeten we gewoon afwachten, we kunnen niets doen aan een beslissing die boven ons hoofd werd genomen”, besluit de burgemeester.

(RDC)

Lees ook in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier