Geluidsmuur langs expressweg in Sint-Michiels nog altijd aan diggelen

Brugge: Geluidspanelen nog steeds niet opgeruimd; De isolatie ligt verspreid over de ganse lengte van de drukke ventweg langs de Expressweg ter hoogte van Vives. © MVN
Redactie KW

Eind oktober richtte een jongeman heel wat schade aan langs de Expresweg. Ter hoogte van de afrit naar de VIVES-hogeschool ging hij aan het slippen en belandde hij in de geluidsmuur. Hij reed enkele panelen los, maar raakte zelf slechts lichtgewond.

Meer dan vier maanden nadat een jongeman letterlijk door de geluidsmuur reed langs de Expresweg in Sint-Michiels liggen de panelen en de isolatie er nog. “Die worden deze week nog opgehaald door onze arbeiders”, klinkt het bij Wegen en Verkeer.

Toch een niet zo veilige situatie

Vier maanden na de botsing werd de geluidsmuur nog niet hersteld. Meer nog: de panelen en de isolatie liggen er nog steeds zoals vlak na het ongeval. “Dat heeft te maken met het feit dat het om twee verschillende soorten materiaal gaat”, zegt Evelien Vandecaetsbeek van het agentschap Wegen en Verkeer. “Die panelen en die isolatie moeten gescheiden en gerecycleerd worden. Op het moment van het ongeval hadden we nog geen aannemer gevonden die dat zo kon meenemen. Daarom is dat even blijven liggen. Maar met het winderige weer zullen we die deze week wel nog laten weghalen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier