Geen treinverkeer tussen Kortrijk en Lichtervelde in weekend van 11 november

Jos Remaut

Door spoorwerken in de omgeving van het station van Roeselare zal het spoorverkeer op de lijn 66 in dit weekend volledig onderbroken zijn tussen Kortrijk en Lichtervelde.

De onderbreking gaat in op donderdag 10 november om 23.30 uur en zal duren tot maandag 14 november om 4.30 uur. De IC-verbinding op de lijn 66 wordt beperkt tot Oostende-Brugge-Lichtervelde enerzijds en Kortrijk-Brussel-Nationale Luchthaven anderzijds. In de stations van Roeselare, Izegem en Ingelmunster zal er geen bediening zijn, maar de NMBS legt wel een vervangende busdienst in tussen Kortrijk en Lichtervelde.

De werken in kwestie zijn gisteren al gestart. Ze behelzen het vernieuwen van wissels en de aanleg van van dienstpaden langs de sporen. Hierbij worden kranen en baantreinen gebruikt, waardoor er wel enige geluidshinder kan ontstaan. Er wordt vooral ‘s nachts gewerkt, omdat de sporen overdag quasi doorlopend in dienst moeten blijven, en om de veiligheid te blijven garanderen.

In de herfstvakantie wordt er niet gewerkt. Op maandag 7 november hernemen de werken. En in het verlengde weekend van 11 november wordt dan de belangrijkste fase uitgevoerd, waardoor het treinverkeer dus volledig zal stilliggen tussen Kortrijk en Lichtervelde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier