Geen mobiele camera’s, wel camera’s rond Epernayplein in Middelkerke

Het Epernayplein in Middelkerke. (Foto MF) © (Foto MF)
Redactie KW

De gemeente Middelkerke beschikt over een budget om camera’s te voorzien rond het Epernayplein. Dat kreeg N-VA-raadslid Anthony Goethaels als antwoord van de burgemeester.

Tijdens de gemeenteraad van oktober had Anthony Goethaels vier vragen ingediend. Omdat voorzitter Michel Landuyt (Open VLD) de zitting vroegtijdig sloot omdat de oppositie zich volgens hem niet aan de regels hield, kreeg het N-VA-raadslid achteraf een persoonlijk antwoord. Anthony Goethaels vroeg zich onder meer af hoe de meerderheid stond tegenover de aankoop van mobiele camera’s en hoe het zit met de signalisatie voor de brandweer.

“Eind augustus werd een glascontainer in brand gestoken in Leffinge, twee weken later sloegen vandalen genadeloos toe op een vijftigtal plaatsen in Westende en Middelkerke bengelt onderaan bij een veiligheidstest in een dagblad. N-VA stelt de aankoop van mobiele camera’s voor. De kostprijs voor vijf verplaatsbare camera’s bedraagt 35.000 euro“, liet Anthony Goethaels weten.

Wifiproject rond het Epernayplein

“Het gebeurlijk voorzien van mobiele camera’s is een interessante piste. Ik zat al samen met een firma om een en ander te bespreken. Het idee wordt meegenomen naar het schepencollege. Op budgettair vlak is momenteel geen geld voorzien voor mobiele camera’s. Er is wel een budget van 36.500 euro beschikbaar om camera’s te voorzien rond het Epernayplein. Wegens het ontbreken van een datanetwerk en elektriciteitsaansluiting in de zone heeft dit dossier vertraging opgelopen. Sinds het wifiproject rond het Epernayplein in de zomer van 2017, is dit technisch beschouwd opgelost”, reageerde burgemeester Janna Rommel-Opstaele (Open VLD) volgens Anthony Goethaels.

Tijdens de gemeenteraad van oktober had Anthony Goethaels vier vragen ingediend.
Tijdens de gemeenteraad van oktober had Anthony Goethaels vier vragen ingediend.© MF

Nationale veiligheidsmonitor

“Voor het volgende zonaal veiligheidsplan van de politiezone Middelkerke, dat loopt van 2020 tot 2025, zijn de voorbereidingen al gestart. Het schepencollege verleende twee maanden geleden zijn akkoord om zich in te schrijven in de nationale veiligheidsmonitor, wat neerkomt op een uniforme en wetenschappelijk verantwoorde bevraging die peilt naar de ‘subjectieve (on)veiligheidsgevoelens’ bij de bevolking. Daarnaast zal de politiezone ook een beroep doen op de medewerking van de Vives-hogeschool om diepte-interviews af te nemen bij 34 sleutelfiguren uit de gemeente. Hiermee ging ik reeds akkoord en is er ook groen licht vanuit Vives. Op basis van deze diepte-interviews en op basis van de nationale veiligheidsmonitor zullen we beschikken over meer degelijke gegevens dan diegene die in het bewuste artikel naar voor worden geschoven”, klonk het antwoord.

(MF – Foto MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier