Geen hardleerse snelheidsovertreders in Kuurne

© BELGA
Redactie KW

Bij de start van het verlengde weekend werden in Kuurne op woensdagavond- en nacht verschillende snelheidscontroles gehouden.

Bij de start van het verlengd weekend werden in Kuurne op woensdagavond- en nacht verschillende snelheidscontroles gehouden. De verkeerspolitie van de PZ Vlas controleerde op 6 verschillende locaties: Kortrijksestraat, Koning Boudewijnstraat, Harelbeeksestraat, Kattestraat, Hulststestraat en Bavikhoofsestraat.

“Snelheidscontroles prioriteit”

De controles startten om 20.45 uur en eindigden om 03.40 uur. Er werden 442 voertuigen gecontroleerd, waarvan 36 bestuurders (8,1%) te snel reden. In de Kortrijksestraat reed een bestuurder 98 km/u waar de toegelaten snelheid slechts 50 km/u is. In de Kattestraat reed een bestuurder 120 km/u waar je slechts 50 km/u mag rijden.

“In Kortrijk, Kuurne en Lendelede zijn snelheidscontroles sowieso het ganse jaar door een absolute prioriteit”, laat politiezone Vlas weten. “Alleen door veel en intensieve controles te doen, wordt de pakkans groter en lopen hardleerse snelheidsovertreders tegen de lamp. Het overgrote deel van de bestuurders heeft die boodschap al duidelijk begrepen”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier