Gedaan met wildparkeren na schooltijd in Kruiseke

Redactie KW

Om het wildparkeren op het kerkplein in Kruiseke na schooltijd een halt toe te nemen, neemt de stad Wervik in overleg met de directie van vrije basisschool De Graankorrel maatregelen. Het plein voor de Heilig Hartkerk wordt voortaan autovrij.

De school voorziet onder begeleiding een rij naar de parking van voetbalclub Sparta Kruiseke, op 250 meter van de school, en doet een oproep tot de ouders en grootouders om zoveel mogelijk daar te parkeren. Daar gaan ze dus hun kinderen of kleinkinderen kunnen ophalen. “Het wildparkeren op het kerkplein zorgde voor wrevel en een aantal frustraties”, aldus burgemeester Youro Casier (sp.a). “Het wildparkeren zorgde vooral voor een onveilige situatie voor voetgangers en fietsers. Het was zelf zo erg dat er auto’s tot tegen het monument ter herdenking van de oorlogsslachtoffers stonden.”

“Veiligheid voorop”

“Het was niet meer te doen”, aldus coördinerend directeur Christophe Verleene. “De ouders hebben nu de keuze: ofwel halen ze de kinderen af aan de school of gaan de kinderen mee in de rij tot aan de parking van Sparta Kruiseke. Voorop staat de veiligheid aan de school. De ouders gaan kunnen aangeven per dag wie er meegaat in de rij. We gaan niet toelaten dat er kinderen onderweg in de achterliggende wijk Hoogland uit de rij worden gehaald en zullen daarin resoluut zijn. We willen wijk Hoogland niet belasten met onnodig verkeer.”

De stadsdiensten bakenden het kerkplein af met bloembakken en plastic bakken. “Het gaat om een proefopstelling”, aldus de burgemeester. “Er komt een definitieve afbakening met paaltjes en bloembakken. Het kerkplein zal wel toegankelijk blijven voor ceremoniewagens.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier