Gebouwen oud douanecomplex in Rekkem gaan eindelijk tegen de vlakte

Redactie KW

Vanaf maandag 10 februari start de afbraak van de gebouwen van het douanecomplex in Rekkem langs de E17.

De werkzaamheden zullen ongeveer een maand duren. De afbraak is een eerste stap in het kader van de herinrichting en de opwaardering van de site. “Op termijn moet de grensovergang een aantrekkelijke poort worden voor wie ons land binnen en buiten rijdt”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits.

Aantrekkelijke toegangspoort

De grenspost in Rekkem langs de E17 is 15 hectare groot en is een herkenningspunt voor heel wat weggebruikers op weg naar Frankrijk. Er kunnen 116 wagens en 200 vrachtwagens parkeren. Een werkgroep buigt zich intussen over de invulling van de site. Men denkt onder meer aan een vrachtwagenparking en controlezone voor douane- en politiediensten, maar ook een trefpunt met kantoor- en vergaderruimtes, onthaal- en tentoonstellingsruimte, horecafuncties enz..

Omleiding

Tijdens de afbraakwerkzaamheden vanaf maandag 10 februari zal de E17 in beide richtingen volledig worden afgesloten. Dit is nodig om de gebouwen en de luifels in de middenberm te kunnen opbreken. Alle verkeer wordt omgeleid via de ventweg van de parkings van het douanecomplex. Er zal een snelheidsbeperking gelden van 50 km per uur. De parkings zelf blijven tijdens de werken bereikbaar en beschikbaar.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier