Garages Houtmarkt slechts enkele maanden onbereikbaar

Redactie KW

De garages zullen na vier maanden rioleringswerken buiten de werkuren en in het weekend toegankelijk zijn.

Maandagavond werd tijdens de gemeenteraad nog gesproken van een onbereikbaarheid van 14 maanden. “Onaanvaardbaar”, vond raadslid Carol Leleu (CD&V). Schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A) benadrukte dat de onderhandelingen met de aannemer nog bezig waren en dat hij zou aandringen op fasering. “Het zal misschien allemaal niet zo’n vaart lopen.”

Zijn voorspellingen zijn vandaag uitgekomen. “De stad, Parko, het studiebureau en de aannemer zijn overeengekomen dat na de rioleringswerken een regeling wordt uitgewerkt zodat de garages buiten de werkuren en in het weekend toegankelijk zullen zijn. De details worden nog verder afgesproken. De rioleringswerken zullen, onder voorbehoud, rond 21 juli zijn afgerond”, aldus Weydts.

Grote verbetering

“Dit is een grote verbetering voor de bewoners”, gaat de schepen verder. “De totale onbereikbaarheid van de garages zal dus slechts enkele maanden duren in plaats van de 14 maanden die eerst voorzien werden. Ik wil de aannemer danken om samen met ons de overlast van de werken zo veel mogelijk te beperken. We blijven ook voortdurend in gesprek met de aannemer om de werken en het dagelijkse leven in de stad zoveel mogelijk met elkaar te verzoenen.”

(EDD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier