G&V lanceert netwerk van aardgasstations in Wallonië

Xavier Dewulf (CEO van G&V) en rechts Business-2-Business manager Vincent Verhaeghe © KC
Redactie KW

De West-Vlaamse energiegroep G&V opende zopas in Doornik zijn eerste van een nieuw netwerk CNG-stations. CNG staat voor gecomprimeerd oftewel natuurlijk aardgas.

“Alle grote automerken lanceren tegenwoordig auto’s met een gemengde aandrijfbron: diesel of benzine in combinatie met aardgas. Milieunormen en groene mobiliteit zijn daarbij doorslaggevende argumenten, net als energiezuinigheid”, klinkt het bij G&V.

Vlaanderen telt al 25 G&V-stations waar milieuvriendelijk aardgas kan getankt worden. Wallonië moest het voorlopig zonder stellen. G&V brengt daar nu, in samenwerking met Electrabel en de Waalse intercommunale IDETA, verandering in. “Er zijn nu al vergunningen voor tankstations in Moeskroen, Ollignies (Lessen), Jemappes en Mont-sur-Marchienne, die zonde ronderscheid door G&V gebouwd worden. Ook in Vlaanderen (Zellik, Nijvel) wordt het CNG-netwerk nog verder uitgebreid, gezien de toenemende populariteit van aardgas als aanvoerbron voor auto’s.”

Tegen 2018 wil men een netwerk van dertig CNG-stations operationeel hebben in Wallonië. De tankstations richten zich zowel op particulieren als op vrachtvervoer of bedrijfswagens.

(KC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier