Fotograaf uit Oudenburg voor 30ste keer veroordeeld ‘om overal snel ter plaatse te zijn’

De man reed te snel om goede foto's te kunnen nemen © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een professionele fotograaf/cameraman uit Oudenburg is woensdagochtend veroordeeld tot een boete van 1.200 euro en 45 dagen rijverbod nadat de man al voor de 30ste keer veroordeeld werd. Een indrukwekkend ‘palmares’.

Op 9 maart 2016 reed de man te snel met zijn wagen. Omdat hij zijn rijbewijs niet indiende op de griffie van het parket, moest de man voor de rechter verschijnen. Bij verstek kreeg de cameraman daarvoor 1.500 euro boete en drie maanden rijverbod.

De man tekende verzet aan tegen zijn straf en verscheen gisteren opnieuw voor de rechter. “Voor mijn cliënt is zo’n lang rijverbod professioneel dodelijk. Hij heeft zijn wagen elke dag nodig en moet overal snel ter plaatse zijn. Soms zelfs even snel als bijvoorbeeld de brandweer om goede foto’s te kunnen nemen. Hij doet jaarlijks 70.000 kilometer en is uiteraard niet fier op alle veroordelingen.

Maar hij is wél trots op het feit dat hij nog nooit een druppel alcohol dronk als hij moest rijden. Bovendien was hij zeker niet van slechte wil. Mijn cliënt is nogal slordig met boetes en papierwerk. We vragen dan ook een milde straf”, sprak zijn advocaat. De Brugse politierechter legde hem uiteindelijk een minder streng rijverbod op.

(mmas, foto iStock)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier