Forains en Parko doen zaken tijdens Paasfoor

20/04/17 om 12:00 - Bijgewerkt op 21/04/17 om 14:23

De Paasfoor in Kortrijk is intussen acht dagen open en heeft een goed openingsweekend achter de rug. Foorkramers, stadsbestuur en bezoekers zijn dan ook tevreden. "Het was tijdens het paasweekend op de koppen lopen", stelt plaatsmeester Filip Decock. Opvallend is dat er ook weinig tot geen parkeerproblemen zijn, ook al zijn door de Paasfoor en de werken in de binnenstad een aantal honderden parkeerplaatsen niet beschikbaar.

De Paasfoor heeft opnieuw de binnenstad van Kortrijk ingepalmd en zorgt op een aantal plaatsen voor een kleurrijk en luid(ruchtig) spektakel dat heel wat mensen aantrekt. Dat zijn trouwens lang niet alleen Kortrijkzanen. "Tijdens het openingsweekend, toen het op de koppen lopen was, heb ik niet alleen mensen uit Kortrijk op de foor gezien, maar uit de hele regio", aldus Filip Decock. Hij is plaatsmeester in Kortrijk, wat wil zeggen dat hij de Paasfoor uittekende, de forains een plaats toewees en nog tot en met 1 mei het eerste aanspreekpunt van de foorkramers is.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!