Flixbus zet in op binnenlandse trajecten vanuit Oostende

De lancering van het binnenlandse aanbod in België was administratief een hele klus. © Flixbus
Redactie KW

Het Duitse Flixbus hoopt dit jaar 2 miljoen klanten te vervoeren op zijn buslijnen die België doorkruisen. Dat zijn er 700.000 meer dan vorig jaar, maar de maatschappij gaat haar aanbod dan ook fors uitbreiden. Reizigers kunnen voortaan ook binnenlandse trajecten afleggen met Flixbus, bijvoorbeeld tussen Oostende en Brussel.

De groene bussen rijden al drie jaar in België. Tot nu toe werden enkel tickets verkocht voor internationale routes, bijvoorbeeld van Gent naar Parijs of Amsterdam, maar voortaan zijn er ook tickets voor binnenlandse trajecten op die internationale routes. Vanaf 26 april kan worden gereisd op een twintigtal binnenlandse trajecten tussen grote steden: bijvoorbeeld Oostende-Brussel, Gent-Hasselt, Gent-Leuven of Brussel-Luik. De verbinding tussen Brussel en Antwerpen is nu al beschikbaar.

De lancering van het binnenlandse aanbod in België was administratief een hele klus, omdat voor elke lijn toelatingen nodig waren van de federale en regionale autoriteiten. Met het aanbod lijkt Flixbus vooral de concurrentie aan te gaan met de treinen van spoorwegmaatschappij NMBS. De prijzen van Flixbus beginnen bij 3,99 euro voor een enkele rit op sommige trajecten.

Uitbreiding van het internationale aanbod

De lancering van de binnenlandse routes valt samen met een uitbreiding van het internationale aanbod in België volgende maand. De nadruk ligt op verbindingen naar Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. De routes Brussel-Amsterdam en Brussel-Parijs zijn nu al bij de succesvolste verbindingen in het hele Flixbus-netwerk, zegt het bedrijf. Van de Belgische klanten zou 75 procent jonger zijn dan 35 jaar.

Het Duitse bedrijf benadrukt dat de Belgische economie er wel bij vaart. Niet alleen komen er extra toeristen met de bussen, ook twee Vlaamse bedrijven profiteren mee. Staf Cars uit Lommel voert de ritten uit en heeft daarvoor 62 chauffeurs in dienst. Dat bedrijf bestelde onlangs ook twee nieuwe dubbeldeksbussen bij busbouwer Van Hool, wat bijdraagt tot de werkgelegenheid in dat bedrijf. De marketing en de ticketverkoop doet Flixbus wel zelf.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier