Filips de Goedelaan in Brugge is voortaan een fietsstraat

16/06/17 om 14:35 - Bijgewerkt om 14:33

Deze straat kampt al jaren met sluipverkeer en overdreven snelheid.

Filips de Goedelaan in Brugge is voortaan een fietsstraat

© Benny Proot

Het Brugse schepencollege heeft onlangs beslist om de Filips de Goedelaan in Kristus Koning in te richten als fietsstraat. Deze straat kampt al jaren met sluipverkeer en overdreven snelheid. Tegelijkertijd is de straat een onderdeel van het veelgebruikte fietstracé rond de Brugse Vesten, wat gebruikt wordt door heel wat scholieren, werknemers en bezoekers van Brugge.

Het fietsen in die straat wordt nu aangemoedigd en het autoverkeer ontmoedigd. In een fietsstraat mogen fietsers immers over de volledige breedte van het rijvak die door middel van witte volle lijnen afgebakend is zodat voorbijsteken door automobilisten een zware overtreding kan opleveren. Het begin en het einde van de fietsstraat wordt aangeduid met blauwe aanwijzingsborden en een logo op het wegdek.

Op elk kruispunt wordt een extra logo fietsstraat op het wegdek geschilderd. Na de Werfstraat en de Veldstraat in Sint-Michiels is de Filips de Goedelaan nu de derde fietsstraat voor Brugge.

(SR/foto FP)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!