Files verwacht op E403

20/08/14 om 16:14 - Bijgewerkt om 16:14

Bron: Kw

Vanaf 2 september start de tweede fase van de structurele onderhoudswerken op de E403, in de rijrichting van Brugge. Vandaag woensdag startten de voorbereidende werken.

Files verwacht op E403


In juni werd, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, de eerste fase van structurele onderhoudswerken uitgevoerd op de E403, tussen Brugge en Ruddervoorde in de rijrichting van Kortrijk. Vanaf 2 september start de tweede fase waarbij er in de rijrichting van Brugge gewerkt wordt. Nu gaat het om een langere werfzone, namelijk tussen Torhout en Brugge. De werken omvatten het vernieuwen van de toplaag en onderlagen in asfaltverharding en de fundering van de E403 in de richting van Brugge over de volledige breedte van de weg. In de middenberm worden nieuwe betonnen stootbanden geplaatst.

30 werkdagen

Er zijn 30 werkdagen voorzien. Om de totale duurtijd te beperken, worden de werken zowel overdag als 's nachts uitgevoerd en dit 7 dagen op 7. De werken zullen vooral in de richting van Brugge ernstige hinder veroorzaken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u in de werfzone en 50 km/u ter hoogte van de doorsteken. De federale wegpolitie zal flitsacties uitvoeren in de werf. De hinder zal het grootst zijn in de rijrichting van Brugge omdat er slechts 1 versmalde rijstrook ter beschikking is. Om kop-staartaanrijdingen te vermijden worden er in de rijrichting Brugge filedetectiecamera's geplaatst op de E403 die weggebruikers aangeven waar de staart van de file zich bevindt.

Meer info: www.wegenenverkeer.be

Files verwacht op E403


Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!