Files op N31 richting Brugge op til door nieuwe fase in tunnelwerken

27/08/14 om 09:36 - Bijgewerkt om 09:36

Bron: Kw

Vanaf 2 september start de volgende fase voor de werken aan de bouw van de tunnel van de 'oude' Stationsweg onder de N31 Zeelaan in Brugge, waarbij de verkeerssituatie op de N31 wijzigt. (gratis te lezen)

Files op N31 richting Brugge op til door nieuwe fase in tunnelwerken

Momenteel zijn er werken bezig op de N31 ter hoogte van de 'oude' Stationsweg in Brugge, waarbij het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken moet rijden. Vanaf 2 september zal deze verkeerssituatie licht wijzigen. Het verkeer op de N31 zal ter hoogte van de werfzone aan de 'oude' Stationsweg in de richting van Zeebrugge nog over twee versmalde rijstroken beschikken, terwijl het verkeer richting Brugge vanaf dan over één rijstrook moet. Zo kan de aannemer de aansluiting maken van de N31 naar het nieuwe aansluitingscomplex van de A11.

Weggebruikers moeten rekening houden met mogelijke file tijdens de spitsuren. Er zijn drie maanden voorzien voor de uitvoering van de werken. Daarna zal een volgende fase opstarten, waarbij het verkeer dan over de al aangelegde tunnel onder de N31 zal rijden.

Toekomstige situatie

De heraangelegde N31 en de 'oude' Stationsweg zullen niet gelijkvloers kruisen. Er komen twee korte tunnels (één onder de N31 en één onder de spoorwegen en de A11) die de historische verbinding tussen de Blankenbergsesteenweg (N371) en Dudzele zullen herstellen.

Over de A11

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte op 22 maart met de aanleg van de A11. De nieuwe snelweg is een belangrijke schakel in het verkeersnetwerk in West-Vlaanderen. Het eindresultaat zal een 12 kilometer lange nieuwe autosnelweg zijn die vanaf eind 2017 de N31 in Brugge met de N49 in Westkapelle verbindt. De ingreep zal een belangrijke invloed hebben op de mobiliteit in de regio: het economisch en toeristisch verkeer en het lokaal verkeer worden van elkaar gescheiden.

Meer info op www.A11verbindt.be.

(FJA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!