Files en grenscontroles voor Belgische fans op weg naar Rijsel

01/07/16 om 13:35 - Bijgewerkt om 13:35

Acht uur voor de wedstrijd van de Rode Duivels in het Stade Pierre-Mauroy lopen de Belgische snelwegen richting Rijsel vrijdagmiddag al behoorlijk vast. Zowel de E17, de E42 als de E19 kampt met files, zo blijkt uit info van het Vlaams Verkeerscentrum en Touring Mobilis.

Files en grenscontroles voor Belgische fans op weg naar Rijsel

Ondermeer de drukte aan de grenscontroles zorgt voor lange files richting Frankrijk. © BELGA

Niet alleen duizenden fans met een ticket trekken naar Rijsel. Een veelvoud trekt ook zonder zicht op een zitje in het stadion naar de Franse stad, om er in de fanzone of elders voor een scherm de Rode Duivels aan te moedigen tijdens hun kwartfinale tegen Wales.

De federale politie raadt Belgische supporters nochtans aan om niet naar Rijsel te trekken. Het fandorp biedt slechts plaats aan twintigduizend toeschouwers, klonk het donderdag al waarschuwend. Fans dreigen de match dus te missen door de te grote toeloop, zeker gecombineerd met verscherpte veiligheidsmaatregelen door de terreurdreiging. Wie toch zijn kans wil wagen, neemt best geen alcohol of vuurwerk mee. Zoals aangekondigd controleren Franse en Belgische politiemensen aan de grensovergangen en in Rijsel zelf.

Die controles, gecombineerd met de vakantie-uittocht, het Main Square-festival in Arras en wegenwerken, zorgen vrijdagmiddag al voor de nodige files op de E17 en de E42 richting Rijsel. En ook de grensovergang van de E19 een stuk zuidelijker, ter hoogte van Bergen, blijft niet gespaard van fileleed.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!