Fileleed op A19 eind volgende week voorbij

10/11/16 om 16:43 - Bijgewerkt om 17:01

Het einde van de werken op A19 wordt door AWV aangekondigd voor vrijdagavond 18 november. Nog een weekje op de tanden bijten en de doffe ellende is achter de rug !

Fileleed op A19 eind volgende week voorbij

De werken waren noodzakelijk natuurlijk, maar toch hebben de monsterfiles in de richting Kortrijk, soms met verliestijden van een half uur tot drie kwartier, menig automobilist op heupen gewerkt.

Maar dat leed is straks dus geleden, want vanaf volgende week zal de aannemer dag en nacht doorwerken om de laatste ingrepen uit te voeren.

Op maandag 14 en dinsdag 15 november wordt de toplaag gelegd, waarna onmiddellijk de wegmarkering wordt aangebracht. Op woensdag 16 november wordt overdag nog de greppel in gietasfalt aangelegd en de rest van de markering aangebracht.

Richting Ieper al normaal vanaf woensdag om 19 uur

Vanaf woensdagavond om 19 uur kan de totaal nieuwe rijweg richting Ieper opengesteld worden, en gaan de oprit nr. 2 in Menen en de op- en afrit nr. 2a in Wervik weer open in de rijrichting Ieper. Er kan de eerste uren wel nog enige hinder zijn door het wegnemen van de signalisatie in de richting Ieper.

Aansluitend wordt dan het verkeer richting Kortrijk van de pechstrook naar de snelle rijstrook links gestuurd. Dit laat toe van dan meteen de doorsteken weg te nemen en de werfzone op te ruimen.

In deze nacht zullen zowel de opritten als de afritten van Wervik en Menen richting Kortrijk worden afgesloten richting Kortrijk. De snelweg oprijden kan door de pas opengestelde oprit in de richting Ieper te nemen en te keren in Beselare (uitrit nr.3). De snelweg afrijden kan door door te rijden tot aan het klaverblad in Moorsele en daar te keren.

Op donderdag wordt in de richting Kortrijk overdag de tijdelijke wegmarkering verwijderd, en 's nachts worden dan nog de stootbanden weggenomen op het hele lange eind van Beselare tot voorbij Menen. In die nacht worden er geen op- of afritten gesloten.

Op vrijdag 18 november wordt er op de A19 in de richting Kortrijk ter hoogte van Menen nog een heel slechte zone hersteld, waardoor het verkeer nog steeds enkel op het linker rijvak kan rijden. Indien alles volgens planning verloopt, zal tegen vrijdagavond 18 november 20 uur de snelweg weer volledig opengesteld zijn.

Een vluchtige blik op het weerbericht leert ons ondertussen dat er begin volgende week vrij zacht weer wordt voorspeld, de asfaltering zal dus niet in het gedrang komen...

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!