Fietstunnel onder Noorderring in Ieper officieel geopend

Redactie KW

Dinsdag werd de fietstunnel onder de Noorderring in Ieper geopend. De officiële opening gebeurde op de vooravond van de Week van de Mobiliteit.

Bij de opening fietste een acrobaat op een ludieke manier de nieuwe fietstunnel in. Een knipoog naar de halsbrekende toeren die veel fietsers jarenlang moesten uithalen om deze drukke vierbaansweg over te steken, soms met fatale afloop.

De werken begonnen op 15 september 2014 in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen en hebben Vlaanderen 1,8 miljoen euro gekost. Bedoeling was om het kruispunt met de Briekestraat veiliger te maken. Voor de aanleg van de tunnel is 10 jaar gepleit. Pas in 2012 besliste toenmalig Vlaams Minister van Mobiliteit Hilde Crevits om geld vrij te maken.

De werken konden een goed jaar geleden starten en waren klaar tegen 1 september. Automobilisten kunnen nu vanuit de Briekestraat de Noorderring voortaan niet meer op en moeten een ommetje maken. Voor de fietsers behoort het gevaarlijke kruispunt van de N38 met de Briekestraat tot het verleden. De fietsers kunnen nu veilig en comfortabel hun fietsroute volgen.

(dvdb – Foto dvdb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier