Fietstunnel onder N36 is klaar, verkeershinder voorbij

Jos Remaut

Vanaf vandaag kunnen fietsers gebruik maken van de nagelnieuwe tunnel die de Ambachtenstraat met de Molstraat verbindt. De Ambachtenstraat is weer open voor het verkeer, en de hinder op de N36 ter hoogte van Top Interieur is voorbij.

Hiermee zijn de werken op en langs de N36 in Izegem zijn na zo’n anderhalf jaar dan ook volledig beëindigd. Het Agentschap Wegen en Verkeer verbeterde de situatie ter hoogte van het op- en afrittencomplex Roeselare-Rumbeke langs de E403 en verhoogde de fietsveiligheid door de aanleg van twee nieuwe fietstunnels. De eerste tunnel, die eerder al open ging, loopt aan zuidelijke zijde onder het op- en afrittencomplex Roeselare-Rumbeke, en sluit vervolgens aan op een nieuw fietspad in de lus van de afrit van de E403 vanuit Brugge.

Een tweede tunnel situeert zich onder de N36 en de Ambachtenstraat in Izegem, ter hoogte van de autohandelszone in aanleg, en de nieuwe verkaveling langs de Molstraat aan de overzijde van de N36. Aan deze overzijde werd ook een vrijliggend fietspad aangelegd langs de N36, dat de beide tunnels met elkaar verbindt. Door de combinatie van al deze nieuwe fietsinfrastructuur is het nu mogelijk om van het centrum van Izegem naar Roeselare te fietsen zonder de N36 of een op- en uitrit van de snelweg over te steken.

Ondertussen is ook de Ambachtenstraat weer open voor het verkeer. De voorlopige bypasses naar de N36 worden vandaag opgeruimd, waardoor de N36 in de richting Roeselare weer op twee vakken berijdbaar is en de snelheidsbeperking tot 50 km per uur wordt opgeheven.

De officiële opening van de nieuwe tunnel volgt later.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier