Fietstunnel in Briekestraat in Ieper wellicht klaar tegen bouwverlof

Redactie KW

Vorig jaar in september startte de aanleg van een fietstunnel in de Briekestraat onder de N38 Noorderring. Het kruispunt van de N38 met de Briekestraat was een gevaarlijk punt waar fietsers de drukke viervaksbaan gelijkgronds moesten oversteken. Met de aanleg van die tunnel zullen fietsers veilig en comfortabel hun fietsroute kunnen volgen. Voor een stand van zaken contacteerden we communicatieverantwoordelijke Eveline Vandecaetsbeek van het West-Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer. “Ondanks het slechte weer zit de aannemer nog altijd op schema. De noordelijke zijde van de fietstunnel is uitgegraven, de vloerplaten zijn gebetonneerd, net als de pompkelder. De betonnering van de tunnelmuren is gestart. Deze week hebben we de dakplaat van de fietstunnel geplaatst. Na uitharding van de dakplaat kunnen we overgaan tot de aanleg van de wegenis.”

Omleiding

“De tweede fase, waarbij we de zuidelijke zijde van de tunnel zullen uitvoeren, verwachten we tegen half maart”, gaat Eveline Vandecaetsbeek verder. “Op dat ogenblik zal het verkeer over de noordelijke zijde van de tunnel rijden. De ingebruikname van de fietstunnel is voorzien tegen het bouwverlof.”

Na de werken zal de Briekestraat geknipt worden ter hoogte van de N38, zodat voertuigen niet langer vanuit de Briekestraat de N38 kunnen oprijden en omgekeerd. Het verkeer zal dan via de Pilkemseweg moeten rijden. Enkel hulpdiensten zullen deze weg nog mogen gebruiken.

(DT)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier