‘Fietstoerisme in harmonie’ succesvol afgerond

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Met de prijsuitreiking van de fietsverkeersquiz werd de vijfde editie van de campagne ‘Fietstoerisme in harmonie’ afgesloten.

Hoffelijkheid, de verkeersregels respecteren en ongevallen voorkomen waren ook dit jaar de kernwoorden van de campagne. Wielerlegenden Johan Museeuw en Patrick Sercu zetten dit jaar mee hun schouders onder dit initiatief van provinciegouverneur Carl Decaluwé in samenwerking met de politiezones.

Samen met deze campagne liep de provinciale fietsverkeersquiz. De winnaars zijn Charlote Blomme, José Callens, Erik De Jonghe, Greet Dekesel, Jan Debeuf, Linda Deblauwe, Patrick Decommere, Liliane Decorte, Philippe Dehaene, Johan Depoorter, Dirk Engels, Kenny Garez, Pascal Ghysel, Damienne Gryspeert, Sofie Landschoot, Erik Meire, Kaat Seynaeve, Freddy Speybrouck, Patrick Van Herck, Carine Vandevoorde, Els Vanlanduyt, Mathieu Verbrugghe, Tony Vervisch, Tom Viaene, Caroline Vyncke en Kurt Yde.

Uit deze 26 namen werd woensdagavond de superwinnaar bekendgemaakt, die naar huis kon met een Venturellifiets. Het was uiteindelijk Pascal Ghysel uit Oostende die het juiste antwoord op de schiftingsvraag het dichtst benaderde.

En doe was best wel origineel : op woensdag 30 september reed gouverneur Decaluwé in Langemark samen met de burgemeester Alain Wyffels vijf ronden van 1,6 kilometer op het plaatselijk parcours van het wielercriterium en dit met een elektrische fiets. In precies 19 minuten en 7 seconden werd de klus geklaard.

Er was ook nog een fiets door de vereniging die met het meeste leden deelnam aan de verkeersquiz : Slechts één vereniging slaagde erin met voldoende leden deel te nemen en bijkomend de verkeersquiz correct te beantwoorden, en dat was tennisclub TC Rumbeke. Maar ook de andere winnaars gingen met een mooie prijs naar huis. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier