Fietspooling Emelgem zoekt extra vrijwilligers

Redactie KW

Al achttien schooljaren lang kunnen de Emelgemse kinderen een beroep doen op de fietspool van KWB Emelgem om veilig van en naar school te fietsen. Maar vorige week moest voor het eerst een rit afgelast worden.

“Enkele van onze vrijwilligers zijn ziek en we kregen het schema niet rond”, aldus sterke man Willy Ghesquiere. “Daarom zoeken we nu extra krachten.”

De fietspooling van KWB Emelgem is een begrip in Emelgem. In oktober 1998 ging het initiatief van start, mede dankzij de inbreng van Willy Ghesquiere. “Het opzet is eenvoudig”, klinkt het. “Elke dag trekken we vijf keer de baan op om de kinderen op een veilige manier van en naar de Sint-Pietersschool te brengen. Om 8 uur ‘s ochtends, om 11.40 uur, 12.55 uur, 16 uur en 17 uur. We volgen ook telkens een vast traject door Emelgem, waarlangs de kinderen kunnen inpikken. We starten onze tocht aan De Rotse en van daaruit gaat het via de Anne Frankstraat, Reperstraat, Merelstraat, Haaipanderstraat, Stijn Streuvelsstraat en Prinsessestraat richting Sint-Pietersschool. Een tocht van in totaal 2,6 kilometer.”

‘s Ochtends telt de groep zo’n dertig tot veertig fietsende kinderen. “‘s Avonds bereiken we evenveel kinderen, maar ‘s middags ligt dat aantal natuurlijk een pak lager. Veel kinderen blijven immers op school eten. Elke fietsrit wordt met enkele begeleiders afgewerkt.”

Vrijwilligers ziek

Willy kan ondertussen rekenen op de inzet van 26 enthousiaste vrijwilligers. “En daarnaast is er nog een lijst met mensen die af en toe kunnen inspringen, maar daar wringt nu net het schoentje. Enkele onder hen zijn ziek en dat zorgt vooral bij de middagritten van 11.40 en 12.55 uur voor wat problemen.” In die mate zelfs dat op dinsdagmiddag 17 januari voor het eerst sinds de oprichting een rit moest worden afgelast. “Jammer, want ons initiatief wordt zowel door de leerlingen, ouders als de school gewaardeerd. Daarom hopen we dat we zo snel mogelijk enkele nieuwe mensen kunnen warm maken voor onze fietspooling. En neem het van mij aan: de dankbaarheid en waardering is onbetaalbaar”, besluit Willy Ghesquiere.

Interesse? Mail naar willy.ghesquiere1@telenet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier