Fietspad op N8 in Wevelgem wordt verbreed

Redactie KW

Vanaf 7 november starten, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, werken om het fietspad langs de N8 in Wevelgem ter hoogte van de Lidl veiliger te maken door de weg te hermarkeren.

Deze werken zullen twee dagen duren, maar bij slecht weer verschuift de datum. De parkeerstrook voor wagens bevindt zich op die locatie tussen het fietspad en het voetpad, maar is te smal voor vrachtwagens. Toch komt het geregeld voor dat vrachtwagens er zich parkeren en daarbij een deel van het fietspad innemen, wat tot gevaarlijke situaties leidt voor fietsers.

Verbreden

Om de veiligheid van de fietsers te verhogen zal de parkeerstrook verwijderd worden over een afstand van 100 meter (vanaf de rotonde E403 ter hoogte van de afrit kant Doornik tot aan de rotonde Vlamingstraat) en zal het fietspad zelf verbreed worden. Deze aanpassingen gebeuren met behulp van markeringen waardoor de werken slechts twee dagen in beslag zullen nemen en weinig hinder zullen veroorzaken. Om markeringen aan te brengen moet het droog weer zijn dus bij regenweer zal de uitvoeringsdatum opschuiven.

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier