Fietspad Nieuwe Koers in Oostende is afgewerkt

Glenn Ydens, Kristof Billiet en Jesse Willaert van de directie Openbaar Domein, flankeren schepen Jean Vandecasteele en burgemeester Johan Vande Lanotte die het nieuwe fietspad bij een ijzige oosterwind (eventjes) uittesten. (Foto ML)
Redactie KW

De aanleg van het meer dan twee km lange nieuwe fietspad ‘Nieuwe Koers’ kadert in het gelijknamig Masterplan, de verdere ontsluiting van het Groen Lint én de heraanleg van de Steensedijk.

Het Groen Lint voorziet in een 37 kilometer lange fietsroute, geënt op de groene stadsgrenzen. Het drie meter brede tweerichtingsfietspad verbindt de Torhoutsesteenweg met de Prins Roselaan in Mariakerke en loopt vanaf de kruising Torhoutsesteenweg en Steensedijk grotendeels in zuidelijke richting parallel met die Steensedijk. “De aanleg was een noodzakelijke voorwaarde voor we konden beginnen met de heraanleg van die straat, want plaats voor een dubbele rijweg, trottoir én fietspad was daar niet”, aldus schepen voor Openbare Werken Jean Vandecasteele. Het fietstraject loopt ook over het terrein van GO! Atheneum Pegasus, waardoor de leerlingen meteen vanuit de school een veilige fietsroute onder de banden krijgen.

Brede School

“Meteen maken we van het Atheneum een Brede School: wat betekent dat er nieuwe publieke ruimte gecreëerd wordt die ook vrij toegankelijk is buiten de schooluren omdat er geen omheining meer is rond het schoolterrein“, aldus burgemeester Johan Vande Lanotte. De stad kon voor dit project rekenen op de vlotte medewerking van het Gemeenschapsonderwijs, de Koninklijke Renvereniging Oostende, de Middenkustpolder, De Vlaame Milieumaatschappij en de eigenaars van de gronden in die zone.

In een latere fase krijgt die verbinding aansluiting op het eveneens op het Groen Lint te ontwikkelen park ‘Nieuwe Koers’. Op dit ruim driehoekig terrein aan de Duinkerksesteenweg komt er een woonzorgcentrum een evenementenweide, de sterrenwacht Astropolis en een buurttuin. Totale kostprijs van het fietspad bedraagt 1,4 miljoen euro. Het fietspad wordt op zondag 4 maart om 11 uur officieel geopend voor de buurt.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier