Fietsgoot onder treinsporen in station Kortemark moet fietsers kilometers besparen

03/12/15 om 09:10 - Bijgewerkt om 09:20

Wie in Kortemark woont weet het intussen wel: door de werken aan de overweg aan het station is het voor de weggebruiker - ook voor die op de fiets - behelpen en oplossingen zoeken.

Fietsgoot onder treinsporen in station Kortemark moet fietsers kilometers besparen

Door de werken aan de overweg aan station zijn veel fietsers genoodzaakt om gebruik te maken van de tunnel. Op de trappen van de voetgangerstunnel onder het station van Kortemark installeerde het gemeentebestuur daarom aan beide zijden een fietsgoot. Dankzij deze goot kunnen fietsers op een comfortabele manier de trappen onder de sporen nemen en hoeven ze zo geen talloze overbodige kilometers te malen om op hun bestemming te raken. Ook voor de pendelaars is het een zo makkelijker om de trappen naar de fietsparking te nemen.

De fietsgoot zal trouwens niet worden weggenomen na de werken, maar blijft er definitief liggen. "Het was een attente inwoner, Edwin Callens, die ons op het idee bracht om een fietsgoot te installeren in de spoorwegtunnel", aldus burgemeester Toon Vancoillie.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!