Fietsers vinden spoorwegovergang tussen Ieper en Vlamertinge te gevaarlijk

02/11/15 om 15:37 - Bijgewerkt om 15:37

Fietsers luiden de alarmbel over de spoorwegovergang langs de Poperingseweg tussen Ieper en Vlamertinge. Veel fietsers gingen er al tegen de vlakte.

Fietsers gingen er tegen de vlakte nadat hun wielen in de sporen bleven steken. Met de winter voor de deur vrezen ze dat het aantal valpartijen nog zal stijgen. Geert Dewyse woont op de Brandhoek en neemt bijna dagelijks deze weg om naar zijn werk in Ieper te fietsen. "Het is een heel gevaarlijk punt", zegt Geert. "Momenteel is het wel nog te doen, maar eens het vroeger donker begint te worden, zal het hier levensgevaarlijk zijn. Er is niets van verlichting. Als er ijs of sneeuw ligt, zal dat op de oversteekplaats zeker niet weg zijn. Vroeger moesten we iets verder het treinspoor oversteken en hadden we nog de kans om de straat te gebruiken, maar nu zijn fietsers verplicht om langs de overweg te rijden. Niet alleen is het gevaarlijk omdat j...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!