Fietsdoorsteken bij station Adinkerke zijn in gebruik genomen

Redactie KW

De NMBS verleende een akkoord om dit op haar grondgebied aan te leggen.

De werken voor de aanleg van twee fietsdoorsteken nabij het station zijn afgerond. Vrijdag al had gedeputeerde Guido Decorte de eer om samen met het college van burgemeester en schepenen de fietsdoorsteken plechtig in te rijden.

Om fietsers een alternatief te bieden voor de drukke Stationsstraat, werd sinds 12 november vorig jaar ter hoogte van de spoorweg in Adinkerke werk gemaakt van twee fietsdoorsteken, enerzijds richting het Ackethof en de Dorpsstraat, en anderzijds richting de Houtstraat en Cosynmolen om veilig de Noorhoekstraat te bereiken. De NMBS verleende een akkoord om dit op haar grondgebied aan te leggen. Nu deze werken klaar zijn, stapte gedeputeerde Guido Decorte vrijdag samen met het schepencollege op een elektrische fiets van het stadsbestuur om de nieuwe doorsteken plechtig in te rijden.

Subsidie van Platteland Plus

Het gemeentebestuur kreeg voor dit project een subsidie van ? 44.020,53 van het fonds Platteland Plus. Dit fonds, gefinancierd door Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen, heeft tot doel dorpskernen te vernieuwen en de rol van een dorp als aangename en aantrekkelijke woonplek te versterken. Vooral het feit dat de dorpskern van Adinkerke hierdoor verkeersveiliger wordt, was doorslaggevend voor het toekennen van de subsidie.

Afwerking

Naast de veilige fietslaan naar de betreffende wijken, werden ook een aantal parkeerplaatsen aangelegd. In het voorjaar wordt alles nog aangekleed met groen om het fietsen aangenamer te maken.

(EDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier