Extra havenveer in Oostende tijdens drukke zomerweekends

Burgemeester Jean Vandecasteele, Kevin Depuydt van DAB Vloot en schepen voor Toerisme Vande Lanotte bij het deze morgen al erg drukke veer. © ML
Redactie KW

De veerdienst tussen de binnenstad van Oostende en Oosteroever is een groot succes en wordt dus tijdens de zomermaanden uitgebreid.

De zomerse drukte bij de overzet in de Oostendse haven wordt nu tijdens de weekends in de grote vakantie opgevangen door het inleggen van een tweede veer tussen 10.30 en 18.30 uur. Meteen worden daarmee ook de twee 30 minuten lange pauzes uitgeschakeld.

Extra havenveer in Oostende tijdens drukke zomerweekends

Toerismeschepen Johan Vande Lanotte geeft enige duiding. “Afhankelijk van de weersomstandigheden is de bezetting van het havenveer in de zomerse weekends de helft drukker dan in de week. We spreken hierbij al snel over 3.000 tot 4.000 passagiers extra. Met DAB Vloot, de rederij van deze overzetdienst, zijn we overeengekomen dat de stad voor 20.000 euro tussenkomt in de uitbatingskosten voor het extra veer.”

De extra service gaat van start tijdens het weekend van 4 en 5 juli en loopt tot het laatste weekend van augustus, inclusief 20 en 21 juli. Enkel als de overzet in Nieuwpoort uitvalt, wordt het tweede (Oostendse) veer daar ingezet.

(ML)