Extra betonblokken in Brugge om veiligheid op kerstmarkt te garanderen

Redactie KW

Burgemeester van Brugge Renaat Landuyt (SP.A) laat vandaag nog op drie verschillende plaatsen betonblokken aanleveren om een gelijkaardige aanslag als in Nice en Berlijn te voorkomen.

“Ook al is het in Brugge niet zo simpel om onopgemerkt met een grote truck én aan hoge snelheid de binnenstad binnen te rijden, willen we toch geen enkel risico nemen”, zegt Landuyt.

Concreet komen er normaal gezien tegen deze dinsdagavond nog betonblokken aan de aanrijwegen rond de kerstmarkten op de Markt en het Simon Stevinplein. “Om te vermijden dat een gelijkaardig voorval zich kan voordien op de kerstmarkt op de Markt, zullen er betonblokken geplaatst worden ter hoogte van de Steenstraat en de Vlamingstraat, de twee plaatsen waar er kan worden aangereden”, zegt burgemeester Renaat Landuyt.

“Aan het Simon Stevinplein, waar een tweede grote kerstmarkt staat opgesteld, komen er betonblokken ter hoogte van de Mariastraat.” Normaal gezien zullen de veiligheidsmaatregelen vandaag al in actie treden. Eerder al werden de winkelstraten in Brugge tijdens de autovrije shopdagen afgesloten met politiecombi’s die in het midden van de straat stonden. Ook de komende shopdagen zal dat nog het geval zijn. Voor de Warmathon ten voordele van ‘Music for Life’ deze middag komen er geen extra specifieke veiligheidsmaatregelen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier