Er komt dan toch geen zelfbediening aan de Knokkebrug

17/05/17 om 11:02 - Bijgewerkt om 11:02

Onderzoek toont aan dat de Knokkebrug over de IJzer op de grens tussen Reninge, Merkem en Nieuwkapelle niet geschikt is om door pleziervaarders zelf bediend te worden. Er zijn onvoldoende waarborgen voor een veilige zelfbediening.

Er komt dan toch geen zelfbediening aan de Knokkebrug

© Google StreetView

"De bediening van de ophaalbrug gebeurt vandaag door een mobiele ploeg vanuit de sluis in Boezinge. Hierdoor kunnen er wachttijden ontstaan", aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA). "Mochten pleziervaarders zelf de brug kunnen bedienen, zou dit niet alleen de vlotheid van de pleziervaart ten goede komen. Het zou ook toelaten het personeel gerichter in te zetten."

Veiligheid staat voorop

De mogelijkheid tot ombouw naar zelfbediening is onderzocht, maar uit het onderzoek blijkt dat de locatie van de brug, grenzend aan de samenloop van de IJzer en het Kanaal Ieper-IJzer, niet geschikt is voor zelfbediening. "Af- en opvarend verkeer hebben telkens verschillende mogelijke vaarrichtingen, waardoor dit voor een pleziervaarder onvoldoende overzicht biedt om een veilige bediening te doen. Ook de inplanting van de verschillende aanlegsteigers van waarop de zelfbediening zou moeten worden uitgevoerd, zorgt voor problemen bij het manoeuvreren in de omgeving van de brug. Het is erg jammer voor de pleziervaarders dat de zelfbediening van de brug er niet komt, maar veiligheid staat natuurlijk steeds voorop."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!