Ellende blijft maar duren voor bewoners Oudenburgse Merelstraat

De ellende blijft maar duren voor de bewoners van de Merelstraat in Oudenburg. © foto LIN
Redactie KW

Voor de zoveelste keer waren ze vrijdagavond en zaterdagvoormiddag van de wereld afgesloten door de werken in de Westkerksestraat van Oudenburg.

“Dit is toch niet meer normaal. Ik ben de tel kwijt. Schrijf maar op dat we het beu zijn. De maat is echt vol. We zitten vast in ons huis”, zucht Arlette Vanthournout die met haar echtgenoot Etienne Vandamme op nummer 2 in de Merelstraat woont.

“Vrijdagmorgen kwam mijn dochter Wendy met haar man Filip Coutereel en hun kinderen Gianni, Kythana en Jaylinn hier toe met hun motorhome. Op doortocht naar huis van Spanje, ze wonen in Hamont-Achel, wilden ze nog een tijd bij ons doorbrengen”, vertelt Arlette.

Grote put

“Groot was onze verbazing dat we de straat van onze ouders alweer niet konden inrijden door een grote put. Dit is niet de eerste keer. We hebben toen met de werkmannen onderhandeld en die waren heel behulpzaam. Ze hebben toen steenslag gestort, zodat we verder zouden kunnen. Maar we zakten met de motorhome direct diep weg en zaten vast”, vertelt Wendy Vandamme.

“Ze hebben ons dan met een kraan uitgetrokken. We hebben ons voertuig tot ‘s avonds langs de Westkerksestraat laten staan, tot de put met stabiel was aangedamd en rijplaten waren gelegd zodat we tot bij mijn schoonouders konden rijden”, gaat Filip Coutereel verder.

Opnieuw geblokkeerd

“Deze morgen ben ik nog rond 9.30 uur naar de bakker kunnen rijden, maar toen Filip een tijdje later naar de apotheek wou, was het weer van dat. De rijplaten waren weg en we stonden weer geblokkeerd”, maakt Arlette zich boos. “Ik heb de politie gebeld, die zou komen, maar deze namiddag hebben we nog niets gehoord of gezien. Dan maar heel beleefd met de werkmannen gaan praten die aan de slag waren aan de waterzuiveringsinstallatie, maar daar heb ik bot gevangen.”

Uiteindelijk belde Arlette naar de burgemeester en een tijdje later werd de put gevuld en aangedamd door een kraan, zodat de bewoners, zij het heel voorzichtig, opnieuw hun straat konden verlaten.

“We krijgen al maanden geen post meer”

“Die situatie kan toch niet meer. Er zou hier eens iets ernstig moeten gebeuren, een brand of iemand die onwel wordt. Hier geraken de hulpdiensten niet bij”, zegt dochter Wendy bezorgd.

“Weet je dat we zelfs al maanden geen post meer krijgen, omdat de postbode hier niet geraakt. En nog straffer, al die tijd dat het hier open ligt, moet we we onze vuilniszakken 600 meter verder naar de Nieuwstraat brengen”, voegt Arlette er tot slot aan toe.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier