Elektrische laadpalen op zeventien plaatsen in Brugge

Redactie KW

Burgemeester Renaart Landuyt en schepen Pablo Annys kondigden op de terreinen van de oude kazerne Rademakers in Lissewege aan dat er op zeventien plaatsen in Groot-Brugge laadpalen komen voor elektrische wagens.

“Het is de bedoeling dat de burger merkt dat er voldoende laadpalen zijn en daardoor kan aangemoedigd worden om een elektrische wagen te kopen. Met de meeste wagens beperkt zich dat tot een afstand van veertig kilometer”, zegt schepen van Energie Pablo Annys.

“In elk geval hebben wij de oplaadpunten in Brugge goed gespreid, zowel in het centrum als de deelgemeenten. Ook in de openbare parkings in Brugge zijn er laadmogelijkheden voorzien.”

Parkeerschijf op gemeentepleinen

Op twaalf locaties zijn al laadpalen te vinden. De andere vijf volgen nog. “Nu hebben wij al laadinfrastructuur met minimum twee oplaadpunten staan in de Albert Serreynstraat in Sint-Andries, de Bargeweg in Brugge, de Brusselstraat in Zeebrugge, de Gerard Davidstraat op Kristus Koning, het Koningin Astridpark in Brugge, de Lodewijk Coiseaukaai en Magdalenastraat in Sint-Andries, de Marguerite Yourcenarstraat in Koolkerke, de Moerkerkesteenweg in Sint-Kruis, de Pol Dhondtstraat in Lissewege, de oude kazernesite in Lissewege en aan de Stokerij in Dudzele.”

Tijdens het laden moet er betaald worden in de binnenstad en gebruik gemaakt worden van de blauwe parkeerschijf op de gemeentepleinen. “De vijf nieuwe locaties aan de Boogschutterslaan in Sint-Kruis, Dries in Assebroek, de Koning Albert I-laan in Sint-Michiels, de Vismijnstraat in Zeebruge en tenslotte in de Zandstraat in Sint-Andries volgen“, duidt burgemeester Renaat Landuyt. De schepen van Energie wil nog aanvullen dat er ook nog negentien laadpunten zijn in de verschillende parkings in Brugge. “Liefst zes aan de NMBS-parking aan de kant van Sint-Michiels.”

De Brugse hotelier Johan Creytens van het Hotel Heritage in Brugge is tevreden met de vele laadpunten die er bij komen. “Ik heb een Tesla gekocht en het is bijzonder positief dat er nu voor Brugge in totaal 36 laadpalen zullen zijn, zowel bovengronds als ondergronds. Het is de toekomst”, aldus nog Johan Creytens. (Stefaan Reuse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier