Eind december deel Pottelberg opnieuw open voor verkeer

De werken aan de Pottelberg moetten het verkeer in de buurt van de scholen een stuk veiliger maken. © JVGK
Redactie KW

Op het einde van de zomervakantie startte de heraanleg van de schoolomgeving Pottelberg en de Burgemeester F. de Bethunelaan in Kortrijk. De buurt moet dankzij de werken een stuk veiliger worden voor fietsers en voetgangers. Eind december moet het stuk tussen de kruispunten met de Condédreef en de Meiweg opnieuw open gesteld worden voor het verkeer.

Op de Pottelberg, tussen de Condédreef en de Meiweg maakt de aannemer momenteel een ondergronds bufferbekken. Hij plaats hiervoor leidingen met een diameter van twee meter die samen uitmonden in één ondergrondse constructie. Deze zeer grote buizen zullen bij hevige regen vollopen en het water vertraagd afvoeren. Dat is één van de maatregelen om de wateroverlast ter hoogte van de brug in de Burg. F. de Bethunelaan op te lossen.

Kerstverlof

Eind oktober zijn deze rioleringswerken klaar en volgt de aanleg van de voetpaden en de rijweg. Het grootste deel van deze werken zal klaar zijn tegen het kerstverlof. Dit deel van de Pottelberg kan daarom eind december terug open voor verkeer. In januari werkt de aannemer verder aan de voetpaden maar dat kan zonder grote verkeershinder. Voor de aanleg van de toplaag van de rijweg zal dit deel van de straat later nog enkele dagen afgesloten worden.

In januari volgen de werken in de Kampstraat tot midden februari en daarna start de tweede fase in de Pottelberg, namelijk de heraanleg vanaf de Meiweg tot net over de Kampstraat. Als laatste fase is de Burg. F. de Bethunelaan en het kruispunt Condédreef/Pottelberg aan de beurt.

Tot eind december 2017 blijft het gemotoriseerd verkeer tussen het centrum en de R8 omgeleid via de Engelse Wandeling / Weggevoerdenlaan. In de werkzone mag er niet geparkeerd worden. De fietsers worden omgeleid via de Pater Damiaanstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier