Eigenaars komen voor de rechter voor reclameborden die er al jaren staan

27/09/16 om 11:36 - Bijgewerkt om 11:34

De rechter kreeg twee dossiers op zijn tafel in een kwestie van ongeoorloofde publiciteit op een toeristische verkeersweg.

Eigenaars komen voor de rechter voor reclameborden die er al jaren staan

De rechter kreeg twee dossiers op zijn tafel in een kwestie van ongeoorloofde publiciteit op een toeristische verkeersweg. In het eerste dossier stond de gepensioneerde landbouwer Willy V. (83) uit Staden terecht. Sinds jaar en dag prijkt er op de gevel van zijn woning publiciteit. De verdediging had het over het Koninklijk Besluit dat gebrekkig en totaal verouderd is en was verwonderd dat dergelijke zaak nu plots werd voor de rechter kwam. Hij pleitte de vrijspraak omdat zijn cliënt alleen maar zijn gevel ter beschikking en de aangebrachte publiciteit zelf niet kon verwijderen zoals gevraagd. De firma Media Town en de zaakvoerder N., die ook moesten verschijnen, gaven verstek.

In de tweede zaal betrof het Filiep V. (46) uit Ingelmunster. De publiciteit aan de ingang van zijn bedrijf Dadiflor in Dadizele werd er meer dan twintig jaar geleden aangebracht door de vader van de beklaagde. Nooit werd er enige opmerking over gemaakt. De beklaagde begreep niet waarom net hij voor de rechter moest verschijnen. "Op die baan staan er tientallen publiciteitsborden", klonk het.

Vonnis op 24 oktober.

(HV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!