Eigenaars Bellegembos zien op tegen kosten nieuwe wegen en riolering

Redactie KW

Kortrijk wil de nodige werken laten uitvoeren, maar vraagt de medewerking én bijdrage in de kosten aan de eigenaars.

De wegen van de Hermitagelaan, de Sasboslaan en de Tobergse zijn in slechte staat. Bovendien is de riolering van de huizen niet in regel met de huidige VLAREM-wetgeving. Stad Kortrijk wil daar graag verandering in brengen, maar de bewoners moeten dan wel delen in de kosten en een stuk van hun eigendom afstaan.

Bellegembos werd in de jaren vijftig verkaveld. De mensen die er gingen wonen, kregen bij hun perceel een deel van de weg, namelijk de zate. Omdat dit stuk privé-eigendom was, moest stad Kortrijk er enkel de veiligheid garanderen. Andere kosten waren voor de rekening van de eigenaars. De inmiddels kapotgereden wegen zorgen echter voor veel veiligheidsproblemen.

Kostenplaatje

Daarom wil stad Kortrijk toch een groot deel van de kosten voor de heraanleg op zich nemen. Maar het kostenplaatje dat overblijft, doet toch veel wenkbrauwen fronsen. “Als ik de som maak, dan liggen wij aan minstens 20.000 euro. Bovendien moet je deze in één keer ophoesten als je je huis verkoopt. Ik hoop echt op een nieuw voorstel, want ik wil hier niet blind in meestappen.”, aldus Pieter Van Hoof. Anderen juichen de plannen net toe. Chris Gheysen: “Ik ben blij dat Kortrijk eindelijk iets wil doen aan de situatie. Er is schade aan mijn auto door alle putten in het wegdek. Het is niet meer leefbaar. Volgens mij is iedereen het erover eens dat de wegen aan vernieuwing toe zijn.”

(JHR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier