Eerste schepen van Zuienkerke veroorzaakt ongeval onder invloed van alcohol

Redactie KW

Het bizarre verkeersongeval gebeurde zondagmiddag omstreeks 17 uur langs de Oostendse Steenweg in Zuienkerke.

Jacques Demeyere (Lijst Burgemeester), eerste schepen in Zuienkerke, is voor 15 dagen zijn rijbewijs kwijt nadat hij zondagmiddag in beschonken toestand een verkeersongeval veroorzaakte. “Ik weet dat ik in fout ben“, zegt Demeyere zelf.

Schepen Jacques Demeyere (Lijst Burgemeester) verloor de controle over zijn stuur en belandde met zijn wagen in de gracht. De schade aan zijn voertuig was aanzienlijk, maar er raakte niemand gewond. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en onderwierp Demeyere aan een ademtest. “Uit die test bleek dat de persoon in kwestie een strafbare hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd daarop meteen voor 15 dagen ingetrokken”, bevestigt het parket van Brugge. Hoeveel alcohol schepen Demeyere juist in zijn bloed had, werd niet meegedeeld. Wel staat vast dat een rijbewijs voor 15 dagen wordt ingetrokken vanaf 0,65 mg/l, wat overeenkomt met 1,49 promille.

Fout begaan

Volgens Jacques Demeyere zelf bleven de gevolgen van het ongeval eerder beperkt. “Er was geen ander voertuig bij betrokken en er raakte ook niemand gewond. Enkel mijn eigen voertuig liep schade op. Ik besef dat ik een fout heb gemaakt”, aldus Demeyere. Al snel ging het gerucht de ronde dat de eerste schepen enkele uren in de cel verbleef voor weerspannigheid aan het adres van de verbalisanten. Zelf ontkent hij die feiten met klem. “Het klopt natuurlijk wel dat ik een hele tijd op het politiecommissariaat heb gezeten om mijn verklaringen af te leggen en te antwoorden op de vragen van de agenten. Maar in de cel zelf heb ik niet gezeten“, beweert Jacques Demeyere.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier