Eerste Luchtvaartdag verleidt meer dan 30.000 bezoekers

Foto BP © Foto BP
Redactie KW

De luchthavens van Kortrijk-Wevelgem en Oostende-Brugge lokten veel belangstelling.

Meer dan 30.000 mensen hebben de eerste Luchtvaartdag bezocht. De luchthavens en luchtvaartpartners zijn bijzonder opgetogen met de grote opkomst. De luchthavens van onder meer Kortrijk-Wevelgem en Oostende-Brugge stelden vandaag samen met de Vlaamse Motor Vliegclubs, de lucht- en ruimtevaartindustrie, Defensie en de VDAB hun activiteiten aan het grote publiek voor. Het aanbod viel duidelijk in de smaak. Vlaams minister Crevits apprecieert het gezamenlijk initiatief van de luchthavens en de luchtvaartpartners om aan deze eerste Luchtvaartdag mee te werken.

Demonstraties van de blusreus

Vlaams minister Crevits en minister-president Kris Peeters bezochten vandaag de vier luchthavens. In de luchthaven van Oostende-Brugge waren er demonstraties van de crashtender, ook wel de blusreus van de brandweer genoemd, en van narcoticahonden en scanapparatuur. De ministers brachten ook een bezoek aan een toezichtsvliegtuig dat gebruikt wordt voor luchtcontroles boven de Noordzee.

In de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem bezochten de ministers een medisch vliegtuig, de Luchtvaartpolitie. Ze verdiepten zich daarna nog in het vliegtuigonderhoud.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier