Eerste grote gecoördineerde verkeersactie groot succes

De actie vond vrijdagnamiddag plaats. © (GF)
Redactie KW

Vrijdag 23 september vond een grootschalige verkeerscontroleactie plaats waar meer dan 30 personen aan meewerkten. Zowel het parket van West-Vlaanderen, als de PZ Westkust, de PZ Polder, de federale politie, de douane, de Vlaamse belastingsdienst, de RVA en de sociale inspectie namen hieraan deel.

Het eerstse deel van de actie vond plaats in de PZ Westkust in Nieuwpoort aan de Kinderlaan ter hoogte van het afrittencomplex. Daar werd gecontroleerd van 13 tot en met 17 uur, daarna zetten de diensten hun actie verder in de PZ Polder in Diksmuide in de Woumenweg ter hoogte van het belastingkantoor.

De politie controleerde op drugs, alcohol, technische eisen van het voertuig en verkeersinbreuken. De douane deed nazicht op openstaande penale boetes (personen veroordeeld door de rechtbank die hun boete nog niet betaalden). De Vlaamse belastingdienst controleerde op haar beurt of de verkeersbelasting al dan niet betaald werd en de RVA en sociale inspectie voerden onder andere controles uit op zwartwerk, geleverde prestaties en nazicht van diensturen.

Tijdens de actie was ook een drugshond aanwezig en werd gebruik gemaakt van ANPR-camera’s (Automatische nummerplaatherkenning).

Bij de actie kon zowat 20.000 euro openstaande verkeersbelasting gerecupereerd worden. Daarnaast waren er enkele vaststellingen zoals het onder invloed en in bezit zijn van drugs, het rijden zonder geldig rijbewijs, bellen achter het stuur, geen verzekering of waren niet ingeschreven.

Er werden 35 bestuurders aan een ademtest onderworpen, slechts één bestuurder liep tegen de lamp.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier