Eenrichtingsverkeer in drie centrumstraten van Kuurne

De Leiestraat in Kuurne wordt straks een eenrichtingsstraat. © GF
Axel Vandenheede

Komend voorjaar wordt er in de Leiestraat, de Kerkstraat en de Koning Albertstraat van Kuurne eenrichtingsverkeer ingevoerd.

Dat besliste het college van burgemeester en schepenen op dinsdag 17 november. Deze verkeersmaatregel gaat in het voorjaar van 2016 in. Van 15 juni tot 17 juli liep er al een proefproject in het centrum van Kuurne waarbij deze straten eenrichtingsstraten werden. “Alle adviesraden, politie en brandweer staan positief tegenover deze nieuwe verkeerscirculatie”, stelt burgemeester Francis Benoit (CD&V).

Verkeersveiligheid

In dat proefproject van deze zomer was ook de Bavikhoofsestraat opgenomen, maar in die straat zal er verkeer in beide richtingen mogelijk blijven. Schepen van Mobiliteit Francis Watteeuw (SP.A): “De invoering van eenrichtingsverkeer werd ook positief onthaald, maar er waren ook veel mensen die daar hun bedenkingen bij hadden. Het handelscomité gaf bovendien een negatief advies voor eenrichtingsverkeer in die straat.”

De Bavikhoofsestraat wordt volgens de burgemeester en de schepen wel veiliger: “We zullen maatregelen nemen om de verkeersveiligheid daar te verhogen.”

Omdat het eenrichtingsverkeer zijn weerslag zal hebben op parkeren in het centrum zal de gemeente een uitbreiding van blauwe zone en de invoering van het Shop&Go-principe (half uur gratis parkeren) onderzoeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier