Eenrichtingsverkeer in de Sint-Jorisstraat

Redactie KW

Er komt nog voor het nieuwe schooljaar in september een proefproject waarbij men de Sint-Jorisstraat in Wervik enkel nog mag inrijden vanuit de Koestraat en dus niet meer vanuit de Kasteelstraat.

Deze situatie zal na zes maanden geëvalueerd worden, het moet veiliger worden ter hoogte van vrije basisschool De Graankorrel. “Door het eenrichtingsverkeer gaan de kinderen die met de wagen naar school worden gebracht de straat niet meer moeten dwarsen”, aldus schepen van Mobiliteit Sanne Vantomme (N-VA). “Fietsers mogen in de twee richtingen blijven rijden.”

“Tijdens het overleg met de directie van de Graankorrel werd het voorstel zeer positief onthaald. Een bezorgde papa meldde me een aantal weken geleden dat er veel chaos was voor en na de schooltijd in de Sint-Jorisstraat. Toen ik een aantal keren ter plaatse de situatie ging bekijken, stelde ik vast dat er veel bestuurders foutparkeren om hun kinderen af te zetten. Soms stationeerde men half op het voetpad, half op straat. De kinderen dwarsten de straat terwijl het achterkomende verkeer de gestationeerde voertuigen dubbelde. Tussen al de chaos door had je dan ook nog fietsers die zich probeerden een weg te banen in het verkeer. Hetzelfde had je dan nog in de tegenovergestelde rijrichting wat voor zeer gevaarlijke situaties zorgde. Deze problematiek werd zeer uitvoerig besproken in de mobiliteitscommissie en het schepencollege. De inwoners van de Sint-Jorisstraat krijgen een brief over het invoeren van eenrichtingsverkeer.”

(EDB – GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier