Eenrichtingsverkeer en fietspad moeten Brugstraat in Ardooie veiliger maken

Redactie KW

Met een actie in de Brugstraat heeft de plaatselijke N-VA-afdeling van Ardooie de aandacht gevestigd op de verkeersonveiligheid in de omgeving.

“Dit is de plaats waar de fietsers en de zwakke weggebruikers blootgesteld worden aan te snel en te zwaar autoverkeer“, zegt Steven Dewulf, ondervoorzitter van de afdeling. Er werd door de N-VA mensen een groot bord geplaatst dat herinnert aan de zone 30 die er in de schoolomgeving moet gerespecteerd worden. “Onze boodschap is goed overgekomen bij de passanten in de straat. Er was veel bekijks en wij hopen dat het indruk maakt bij de weggebruikers.”

De N-VA klaagt niet alleen de verkeersonveiligheid aan, ze hebben naar eigen zeggen ook oplossingen. Steven Dewulf : “De zone dertig moet goed aangeduid worden en er is politiecontrole nodig. Bovendien stellen we voor om in de Brugstraat te voorzien in eenrichtingsverkeer. Dit zou de mogelijkheid openen om in deze straat die veelvuldig gebruikt wordt door fietsers een veilig fietspad aan te leggen.”

Nog volgens Dewulf zal de verkeersstroom in de toekomst nog toenemen éénmaal de Aldi in die omgeving de deuren opent. “En daarmee is in het mobiliteitsplan van de gemeente geen rekening gehouden, ondanks het aandringen van de oppositie in de gemeenteraad.”

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier