Een vernieuwde Wevelgemstraat tegen eind dit jaar

© JAN STRAGIER
Redactie KW

De vernieuwing van de Wevelgemstraat is een dossier dat al heel lang aansleept. Het is de bedoeling dat er op de baan, een verbinding tussen Ledegem en Moorsele, een vernieuwd wegdek komt met fietspad.

Dit laatste is een zaak van de provincie en daarvoor moeten de twee gemeenten, Ledegem en Wevelgem, zorgen voor de aankoop van gronden. Deze baan, Moorseelse kassei genaamd in de volksmond, is langs de kant van Ledegem zeer slecht en is voor hen een topprioriteit.

“Bij ons geen probleem,” aldus burgemeester Dochy. “Langs onze kant gaat het maar om één eigenaar. Langs de kant van Wevelgem zijn er dat meer dan tien. De weg is voor hen bovendien allerminst een topprioriteit.”

Omdat de grondenverwerving langs de kant van Wevelgem lang op zich laten wachten, besliste de provincie om dit werk op de lange baan te plaatsen. “We hebben ook geprobeerd dit werk in twee fases te laten uitvoeren, maar dat wilde provincie blijkbaar niet.”

Nu de nood dringt wil men in Ledegem overgaan tot een tussenoplossing. “Zonder het geheel van de werken in gevaar te brengen, zullen we, ten laatste tegen eind dit jaar, een nieuwe laag leggen op ons gedeelte van deze weg. We wachten dan ook af op het vervolg van de werken met een fietspad.”

De burgemeester wil zeker zo vlug mogelijk werken en agendapunten rond dit thema zouden al in mei of juni op de gemeenteraad komen. (LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier