Eén kant van Grote Markt Diksmuide is afgewerkt

Zo zien de nieuwe rijweg en de parkeerplaatsen op de Grote Markt er nu uit. © ACK
Redactie KW

Op 20 februari werd begonnen met de heraanleg van de nutsleidingen op de Grote Markt, de start van het masterplan Grote Markt. Op 2 januari werd één kant alvast afgewerkt, tegen 1 mei moet het plaatje helemaal kloppen.

Langs de kant van de banken ging op 2 januari de rijweg terug open. Aan de kant van het stadhuis wordt de baan opgebroken om straks de riolering en de heraanleg van de Grote Markt verder af te werken.

Langs de kant van de banken is er een dubbel rijvak waar in beide richtingen kan gereden worden. Wie van de Grote Markt richting de De Breyne Peellaertstraat rijdt, moet aan het kruispunt de verplichte richting volgen naar het kruispunt Stragier. Aan weerszijden van het rijvak zijn er ruime parkeerplaatsen. De zeer ruime voetpaden nodigen uit tot kuieren op de Grote Markt en er zijn voldoende en ruime parkeerplaatsen voor mindervaliden.

Kant stadhuis

“Een nieuw jaar en een nieuw hoofdstuk in de heraanleg van de Grote Markt”, begint schepen van Openbare Werken Bieke Moerman. “Op 2 januari werd zoals beloofd de weg opengesteld. Wagens kunnen nu in beide richtingen over de Grote Markt rijden aan de bankenzijde en gebruik maken van de ruime parkeerplaatsen. Deze zijn 30 cm breder dan vroeger.”

Aan de kant stadhuis wordt de weg opgebroken.
Aan de kant stadhuis wordt de weg opgebroken.© ACK

“Nu rest ons enkel nog de zijde van het stadhuis aan te pakken. Daar wordt de gescheiden riolering aangelegd en wordt de ruimte ingericht als plein met bomen, zitbanken en een speelse fontein. In de toekomst zal daar enkel verkeer zijn voor laden en lossen en voor ceremonies zoals huwelijken. Dit alles moet afgewerkt zijn tegen 1 mei. Wanneer het zonnetje zal beginnen schijnen, kunnen we dus volop van onze nieuwe markt genieten.”

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier