Een jaar na de dood van Yamen krijgt Brugse school eindelijk een ietwat veiliger schoolomgeving

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Voortaan staat er elke ochtend een agent aan de basisschool van het Sint-lodewijkscollege langs de Gistelse Steenweg in Sint-Andries het verkeer te regelen. Een jaar na de tragische dood van de jonge fietser Yamen bereikten schooldirectie, Brugs stadsbestuur en lokale politie een akkoord.

Op 22 februari 2017 kwam de jonge fietser Yamen Shelleh onder de wielen van een vrachtwagen terecht, toen hij de Gistelse Steenweg vlakbij de schoolpoort overstak. Sindsdien bekvechten schooldirectie, stadsbestuur, Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts en lokale politie over de gepaste maatregelen voor een veiliger schoolomgeving.

Een jaar na de dood van Yamen krijgt Brugse school eindelijk een ietwat veiliger schoolomgeving
© Davy Coghe

Nu is er eindelijk een akkoord met het stadsbestuur: elke ochtend regelt een agent tijdens de spits het verkeer, samen met een gemachtigd opzichter. Die maatregel geldt niet voor ‘s middags en ‘s avonds, omdat dit het budget van de lokale politie overschrijdt. De ouderraad vraagt daarom dynamische verkeerslichten op deze drukke gewestweg. De ouders vinden een verbreed zebrapad onvoldoende. Maar minister Ben Weyts vreest dat extra lichten te veel de verkeerstroom remmen…

(Foto’s Davy Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier